VIPLive Support

Aanvragen nieuwe accounts in de huisartsenpraktijk

VIPLive
VIPLive
  • Bijgewerkt

Let op! Deze handleiding is alleen voor het aanvragen of wijzigen van VIPLive account(s) van medewerkers van de huisartsenpraktijk die werken met het Virtuele KIS en/of zorgmanagementrapporten.

Aanvragen account in VIPLive

1. Kies voor 'praktijkinstellingen' door op de naam rechtsboven te klikken. Vervolgens in het linker menu kiezen voor het tabblad ‘Medewerkersbeheer’.

image2020-9-25_14-15-17.png

2. In 'Medewerkersbeheer' kunnen gebruikers met Level A (eerder rol huisarts) inzien welke gebruikers reeds een account hebben in hun praktijk en of zij gemachtigd zijn voor patiëntdata en de status hiervan inzien. Dit kan de gebruiker met Level A ten alle tijden aanpassen.
image2020-9-28_12-9-35.png

3. Met de knop ‘Nodig medewerker uit’, wordt het formulier rechts in beeld geschoven.

4. Nadat de Level A gebruiker de verplichte velden heeft gevuld, kan het formulier worden opgeslagen.

5. ( Tijdelijk niet beschikbaar) In het medewerkersbeheer komen onderaan de aanvragen te staan, deze blijven 30 dagen zichtbaar. Op het opgegeven mailadres zal de medewerker zo snel mogelijk de inloggegevens ontvangen.

Verkrijgen toegang HIS extractie

Voor de huisartsenpraktijken die aan de slag willen met ons Virtuele KIS of de zorgmanagementrapporten bij ons afnemen is het belangrijk dat de medewerkers met de rol Huisarts/POH (zonder financieel) toegang patiëntendata krijgen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld patiëntenlijsten inzien/aanleveren bij de zorggroep of meetwaarden delen met een ketenpartner bij het verwijzen.

1. De huisarts kan medewerkers toegang verlenen tot patiëntdata door hen te machtigen in 'Medewerkerbeheer' door op de gebruiker te klikken en een vinkje te zetten bij 'medewerker heeft toegang tot patiëntdata'.
- Wanneer ingelogd, kunt u rechtsboven klikken op uw naam.

- Kies voor Praktijkinstellingen.

- Kies aan de linkerkant voor Medewerkerbeheer.

- Klik op de naam van de medewerker welke u wilt machtigen voor de toegang tot patiëntdata. 

image-20200928-102026.png

2. Om aanpassingen te doen moet een beveiligde sessie gestart worden. Het icoontje met het slotje verschijnt rechtsboven in de VIPLive omgeving van de gemachtigde gebruiker, zij mogen inloggen www.viplive.nl en hierop klikken. Voer het wachtwoord nogmaals in en klik vervolgens op de blauwe knop 'start beveiligde sessie'. Het slotje rechts bovenin zit dan dicht en de beveiligde sessie is gestart.

SSO koppeling HIS-VIPLive tot stand brengen

Om via uw HIS rechtstreeks vanuit het patiëntendossier naar de patiëntenkaart in VIPLive te gaan, is een zogeheten SSO (Single Sign On) koppeling noodzakelijk tussen het HIS en uw nieuwe VIPLive account.
Onze collega’s van de afdeling Zorggroepen kunnen dit voor u instellen, via de chat.

Overzicht levels/rollen

Level

Omschrijving

Level A

Een gebruiker van level A mag alle functies van VIPLive gebruiken waar de praktijk recht op heeft.

Level B

Een gebruiker van level B kan bij enkele functies van Declareren (Praktijkdeclaraties - handmatige facturen, aandacht nodig) en Controles (COV, ION en per patiënt).

Level B+

Een gebruiker van level B+ heeft dezelfde mogelijkheden als een gebruiker van level B, maar kan ook bij de bundeloverzichten van de praktijk- en zorggroepdeclaraties en heeft beperkte toegang tot Inzicht (ketenzorgdashboard en populatiedashboard)..

Level C

Een gebruiker van level C kan de zorggroepdeclaraties uitvoeren (zonder bedragen in te zien). De gebruiker heeft daarmee beperkte toegang tot de Zorggroepdeclaraties (Bundeloverzicht) en Inzicht (rapporten en dashboards). De gebruiker kan alle ketenzorgacties rondom de patiënt inzien en uitvoeren en heeft toegang tot Samenwerken o.a. patiëntenoverzicht, verwijzen, consulteren en thuismetingen. De gebruiker kan extracties uploaden (afhankelijk van het HIStype waarmee wordt gewerkt) en berichten sturen en ontvangen.

Level C+

Een gebruiker van level C+ heeft dezelfde mogelijkheden als een gebruiker van level C, waarbij de gebruiker van level C+ ook de bedragen van de Zorggroepdeclaraties mag inzien.

Level D

Een gebruiker van level D heeft toegang tot de rapporten, ketenzorgdashboard en ketenzorgdeclaraties (aantallen). De gebruiker kan extracties uploaden (afhankelijk van het HIStype waarmee wordt gewerkt).

Level E

Een gebruiker van level E kan alle ketenzorgacties rondom de patiënt uitvoeren ('Samenwerken'): o.a. patiëntenoverzicht, verwijzen en consulteren. De gebruiker kan berichten sturen en ontvangen.

 
 

Let op! Dit formulier is alleen voor het aanvragen of wijzigen van VIPLive account(s) van medewerkers van de huisartsenpraktijk. 

 

Voor meer informatie over de rollen en NAW gegevens kijk op deze handleiding: Toegang verkrijgen tot NAW-gegevens in VIPLive