Hoe gebruik ik de nieuwe verwijsflow?

Verwijzing starten

Navigeer naar het patiëntoverzicht van de patiënt waarvoor u de nieuwe verwijzing wilt opstellen. Klik in het actiescherm op de knop 'Start verwijzing' om een verwijzing te starten.

Stap 1: Zorgverlener kiezen

Boven in het scherm ziet u een balk met een samenvatting van de NAW-gegevens van de patiënt waarover u gaat verwijzen. Klik op de balk voor een uitklapveld met extra gegevens over de patiënt. Kies de zorgverlener waarnaar u de verwijzing wilt doen uit de categorieën.

Selecteer de praktijk of zoek op praktijk of zorgverlener om naar de juiste praktijk te verwijzen. Eenmaal gekozen wordt u direct doorverwezen naar de volgende stap.

Stap 2: Omschrijf de verwijzing

Kies de juiste zorgstraat en zorggroep. Als er voor deze patiënt/zorgverlener combinatie maar 1 optie is, worden deze automatisch ingevuld, controleer of deze gegevens kloppen. Wijzig indien nodig.

Kies vervolgens een reden voor de verwijzing. Klik op het vak om de lijst met verwijsredenen te zien. De verwijsredenen die hier worden getoond verschillen per zorgstraat en zorgverlener waarnaar u verwijst.

Aanvullend is er het “Ter attentie” veld. Dit veld is optioneel. U kunt hier bijvoorbeeld de naam van de zorgverlener invoeren waarnaar u de patiënt bij voorkeur doorverwijst.

Vul de hulpvraag in. Wanneer u niks invult of het maximale aantal tekens overschrijdt kleurt het veld rood.

Kies of u de medische gegevens wilt delen. Medische gegevens delen staat standaard op ‘Nee’. Er wordt gevraagd om een beveiligde sessie te starten. U kunt medische gegevens delen die beschikbaar zijn op basis van de extractie uit uw HIS.

Voeg eventuele bijlages toe aan de verwijzing. Vink ook aan of een behandeling aan huis nodig is. Deze staat standaard op ‘Nee’.

Als u alle verplichte velden heeft ingevuld kunt u door naar de laatste stap van de wizard door op “Doorgaan” te klikken links onderin uw scherm.

Stap 3: Communicatie

In dit scherm kunt u de communicatie met de patiënt en de terugkoppeling naar het HIS inregelen.

Controleer het telefoonnummer van de patiënt. Beslis daarnaast wat u met de verwijsbrief wilt doen. U heeft de mogelijkheid de verwijsbrief te e-mailen, een PDF te printen om mee te geven aan de patiënt of om geen verwijsbrief uit te printen. U kunt in alle gevallen de verwijsbrief terugvinden in de tijdlijn van de patiënt en alsnog uitprinten.
U kunt hier ook de verwijzing terugkoppelen naar het HIS. Deze staat standaard op “Ja”.

Stap 4: Samenvatting

Controleer de inhoud van de verwijzing. Als alles klopt kunt u de verwijzing “Afronden”. Eventueel kunt u nog correcties doen door op de “Bewerken” knop te klikken of door terug te navigeren in de wizard door middel van de “Vorige” knop.

Na Afronden van de verwijzing komt u terecht in de Tijdlijn van de patiënt. U ziet de verwijzing die u zojuist heeft gedaan, inclusief eventueel geüploade bijlagen. U kunt hier de verwijsbrief inzien door op de blauwe tekst “Verwijsbrief” te klikken.

De verwijsbrief wordt getoond op het scherm. U kunt deze downloaden en uitprinten door op “Download als PDF” te klikken, rechtsboven in beeld.