VIPLive Support

Terugkoppelen voetonderzoek (podotherapeuten)

Ontvangen van een verwijzing

Als een patiënt naar u wordt verwezen door de huisartsenpraktijk ontvangt u een mail van Calculus VIPLive met een bericht dat er een nieuwe verwijzing aan u is verstuurd.
Om de verwijzing te bekijken logt u in op VIPLive en zoekt u de desbetreffende patiënt op. Op de tijdlijn ziet u vervolgens de verwijsreden en kunt u de verwijsbrief inzien.

 

Terugkoppeling aan de huisartsenpraktijk


Vanuit het patiëntenoverzicht is het mogelijk om uw bevindingen terug te koppelen aan de huisartsenpraktijk. Deze terugkoppeling is vervolgens zichtbaar op de tijdlijn in VIPLive maar wordt ook rechtstreeks aan de huisarts teruggekoppeld. De huisarts krijgt dit bericht binnen in zijn postvak van het huisarts informatie systeem.
Belangrijk: Geef alleen een terugkoppeling aan de huisarts wanneer u denkt dat dit waardevolle informatie is voor de huisarts. Bijvoorbeeld bij het einde van een behandeling.

Het is mogelijk om via twee manieren een terugkoppeling te versturen naar de huisartsenpraktijk. Via de knop “Terugkoppelen” en via de knop “Terugkoppelen voetonderzoek”. Gebruik “Terugkoppelen” voor het terugkoppelen van een algemeen bericht en gebruik de knop “Terugkoppelen voetonderzoek” voor het terugkoppelen van het voetonderzoek.

 

Terugkoppelen voetonderzoek

1. Klik op “Terugkoppelen voetonderzoek” vanuit het patiëntenoverzicht.

20.png

2. Vervolgens opent het terugkoppelingsscherm op het patiëntenoverzicht.

21.png3. Selecteer de huisarts of de huisartsenpraktijk aan wie u het bericht wilt terugkoppelen.

4. Vul vervolgens de verschillende voetonderzoek metingen in. Het is niet verplicht om alle metingen te registreren.

22.png

23.png

5. Vul tot slot de algemene opmerkingen in omtrent het voetonderzoek en klik op de knop “Terugkoppelen naar HIS”. Het bericht verschijnt op de tijdlijn van het patiëntoverzicht maar is ook opgestuurd naar de huisartsenpraktijk.

24.png

 

Terugkoppeling

6. Klik op “Terugkoppelen” vanuit het patiëntenoverzicht.

25.png

7. Vervolgens opent het terugkoppelingsscherm op de patiëntenkaart.

26.png

8. Selecteer de huisarts of de huisartsenpraktijk aan wie u het bericht wilt terugkoppelen.
9. Typ het bericht en klik op ‘Verstuur bericht’. Het bericht verschijnt op de tijdlijn van de patiëntenkaart maar is ook opgestuurd naar de huisartsenpraktijk.

Bijgewerkt