VIPLive Support

Declaratieoverzicht (DBC's)

Bij de DBC’s [jaartal] kunt u de declaraties van de voorgaande jaren inzien

image-20200929-141648.png

1. Zodra er op ‘bundelen’ is geklikt in het verzamelpunt dan verschijnt er een nieuwe bundel in het declaratieoverzicht.

90414044.png

2. De verstuur-knop wordt alleen zichtbaar als er geen te corrigeren regels zijn die uitgevallen zijn na de COV-controle. Zijn er wel te corrigeren regels, dan wordt 'Corrigeren' getoond in plaats van de versturen knop.

90414043.png

3. Op de corrigeren pagina kunt u zien waarom de patiënten zijn afgekeurd. De regels die als fout hebben, geen contract gevonden, blijven in de wacht staan zolang het contract niet is ingevuld onder financieringen. Zodra dit is ingevuld, kan er op de knop 'Update' gedrukt worden en zullen de regels van de betreffende zorgverzekeraar alsnog uitgestuurd worden. 

90414050.png

4. Als de fout anders is dienen deze regels handmatig gecorrigeerd te worden door op het potloodje achter de regel te klikken. Als u de regel gecorrigeerd heeft, wordt de regel opnieuw ingediend. Als u meerdere regels tegelijk selecteert, kunt u op meerdere regels dezelfde actie toepassen

90414051.png

5. Zodra alle regels gecorrigeerd zijn, wordt de knop versturen zichtbaar.

90414048.png

6. Door op de knop versturen te klikken, worden de declaraties naar Vecozo gestuurd. Zodra ze verstuurd zijn, verschijnt er een gedeclareerd bedrag. S'nachts wordt er retourinformatie opgehaald en word het toegezegde bedrag bekend. Ook kunt u zien hoeveel patiënten er aangeleverd zijn, hoeveel er gedeclareerd zijn en of ze afgehandeld zijn. 

7. Als u het tabblad details open klikt, ziet u de verschillende facturen en de toegezegde bedragen per factuur. Als er een vinkje voor de factuur staat betekent dit dat er retourinformatie op binnengekomen is, u ziet dit ook aan het toegezegde bedrag. De groene biljetten voor de factuur betekenen dat er nog geen retourinformatie is, deze hebben ook nog geen toegezegd bedrag. Als u op het laatste icoontje klikt, dan kunt u het declaratiebestand en/of retourbestand downloaden. Als er met de retourinformatie ook een PDF bestand mee is gestuurd, ziet u dit aan het icoontje.

90414047.png

 

Zorgactiviteiten

Onder het kopje Zorgactiviteiten kunt u zorgactiviteiten laten uitbetalen of verwijderen. Daarnaast kunt u een totaal overzicht downloaden van de zorgactiviteiten kunt u uw zorgactiviteiten indienen of een totaaloverzicht downloaden van uw ingediende zorgactiviteiten.

Zoeken

Onder het kopje zoeken kunt u declaratie regels zoeken, bewerken, goedkeuren of afkeuren. Hier kunt u ook per patiënt zoeken hoeveel DBC's en hoeveel zorgactiviteiten er per patiënt gedeclareerd zijn.

Bijgewerkt