VIPLive Support

Extractie maken uit Microhis

VIPLive
VIPLive
  • Bijgewerkt

Extractie maken uit MicroHis

1. Om een extractie aan te maken, dient u de snelkoppeling MHX VIPLive te openen. Deze kan op uw bureaublad staan of in de map MicroHIS, maar wellicht ook elders op uw computer. Dit is per praktijk verschillend. Door deze snelkoppeling te openen (dubbelklik), kunt u het aanmaken van de extractie starten.

mceclip1.png

2. Als u de snelkoppeling aanklikt, opent zich een nieuw scherm. Hierin dient u de database en de praktijk te selecteren, waarvoor u de extractie wilt aanmaken.

3. Druk vervolgens op start. Het programma gaat nu eerst de database berekenen en daarna pas de extractie aanmaken.

4. Als de tool klaar is, krijgt u een melding dat hij 100% gereed is. U kunt dan op ‘ok’ klikken.

5. Via het kruisje kunt u het schermpje afsluiten. U krijgt nu de vraag of u hem wilt ‘Afsluiten’, hier kunt u op ‘ja’ klikken.

6. De extractie wordt vervolgens automatisch bij ons aangeleverd.

Let op! Indien u geen mail ontvangt met de vervolg stappen binnen 3 werkdagen, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er iets mis gegaan met het doorsturen van de extractie. 

7. Zodra de extractie is verwerkt ontvangt u van ons een e-mail met daarin de vervolgstappen voor het aanvragen en definitief aanleveren van de patiëntenlijsten voor de Ketenzorg.

8. Natuurlijk kunnen wij altijd even met u meekijken en helpen bij het aanmaken en/of uploaden van de extractie. Daarbij is het handig als u alvast de TeamViewer klaar heeft staan, deze kunt u rechts bovenin op uw VIPLive pagina vinden:

mceclip0.png

Voor meer informatie over het maken van een extractie uit Microhis, kunt u contact opnemen met Calculus: 088 528 1020.