VIPLive support

Extractie maken uit Promedico VDF10

 

Mogelijkheid om patiënt uit te sluiten van de VIP Extractie

Er is een mogelijkheid gemaakt om patiënten uit te sluiten voor de VIP extractie. Deze mogelijkheid is te vinden bij administratie - patiënt - tabblad gegevensuitwisseling. In het venster onder 'Exclusies' kan via het rechtermuis menu worden gekozen voor toevoegen. Vooralsnog is er op dit moment alleen nog maar de keuze VIP, maar deze functionaliteit kan later worden uitgebreid voor andere extracties. Om de uitsluiting weer ongedaan te maken kan de exclusie via rechtermuismenu weer worden verwijderd.

Een extractie maken

1. Ga in Promedico VDF naar Rapportage - Externe uitwisseling - VIP/Zorg op orde extractie. 

2. Via de zoekbutton kan er een locatie gekozen worden om het bestand op te slaan. Standaard staat deze verwijzing naar de PM2TMP map, maar daar kan iedere willekeurige map gekozen worden. Desgewenst kan er een nieuwe map worden aangemaakt om de uitspoel bestanden in op te slaan. 

3. Door op de knop 'Vip bestand aanmaken' te klikken wordt het aanmaken van de extractie opgestart. Het uiteindelijke gezipte bestand wordt opgeslagen in de map die in stap 2 gekozen is. In de praktijk is gebleken dat het aanmaken van het VIP bestand door de hoeveelheid data langere tijd in beslag kan nemen (variërend van een half uur tot een uur) daarom adviseren wij dit aan het
eind van de dag of tijdens een pauze te starten of op een werkplek die op dat moment niet in gebruik is. 

4. Dit bestand kan vervolgens op de gebruikelijke manier handmatig worden geüpload naar Vip, deze webpagina start automatisch op zodra de extractie gereed is.

5. Upload de extractie naar VipLive, zie onderstaande uitleg.

 

Export uploaden in VIPLive

Om de export uit Promedico VDF10 te uploaden in VIPLive, dient u eerst in te loggen in VIPLive. Ga hiervoor naar www.viplive.nl

1. Klik op de knop 'Extracties uploaden', rechts boven in het menu.2. U komt vervolgens in onderstaand scherm terecht. Klik op navigeer op uw computer en zoek de HIS extractie die u zojuist gemaakt hebt op, op uw pc. Dubbelklik op de ZIP file. U keert vervolgens terug naar onderstaand scherm.  3. Klik op de knop 'Upload Extractie'

 

4. Wanneer de upload voltooid is (100% is bereikt), dan kunt u het scherm afsluiten. De eerste stap van het uploaden is nu afgerond. De upload zal nu worden verwerkt. Wanneer de upload verwerkt is, kunt u rapporten aanvragen. 

5. Aan de status van de grijze knop in onderstaande afbeelding, kunt u zien of de upload volledig verwerkt is of nog bezig is. Ga met de muis op de knop staan om de status te zien. Wanneer deze grijze knop weer veranderd is naar de oranje knop 'Extracties uploaden', dan is de upload volledig verwerkt en kunt u rapporten aanvragen en downloaden.

Bijgewerkt