VIPLive Support

eConsulten handmatig in VIPLive SpoedEPD aanmaken

Marijke Platenkamp
Marijke Platenkamp
  • Bijgewerkt

In het geval dat een eConsult niet automatisch doorgezet wordt naar VIPLive SpoedEPD moet deze patiënt handmatig aangemaakt worden in VIPLive SpoedEPD.

Hieronder beschrijven we eerst een stap-voor-stap handleiding voor het handmatig aanmaken van een Spreekuur-patiënt in VIPLive SpoedEPD. Daarna geven we een paar tips om snel de S, E en P regels te kopiëren vanuit VIPLive naar VIPLive SpoedEPD.

Aanmaken van Spreekuur-consult in VIPLive SpoedEPD

1. Ga naar SpoedEPD en start een nieuw contact door op “telefonisch contact” te klikken. Zoek hier aan de hand van het BSN de juiste patiënt op.

Afbeelding1.png

2. Wanneer de patiënt nog niet bekend is in het SpoedEPD kan deze worden aangemaakt door op patiënt toevoegen te klikken. Controleer de gegevens en vul waar nodig de velden aan met de gegevens uit VIPLive.

Afbeelding2.png

 

3. Klik op ‘Verder naar contact’.

Afbeelding3.png

4.Indien er memo’s van de patiënt bekend zijn, of er onlangs vanuit de HAP nog contact is geweest met de patiënt wordt het onderstaande tussenscherm getoond. Vink ‘Memo’s gelezen’ aan en klik op ‘Verder naar contact’.

Afbeelding4.png 

5. Kies in het triage scherm voor triage afronden en vul als reden dat de triage wordt overgeslagen “Spreekuur” in.

Afbeelding5.png

6. Het contactscherm waar je de SOEP in kunt registreren opent. Vul hier waar nodig de gegevens in vanuit VIPLive zodat deze teruggekoppeld kunnen worden naar de eigen huisarts.

Afbeelding6.png

7. Kies in het aanvullend kader de urgentie die zichtbaar is in VIPLive. Kies vervolgens de actie ‘Spreekuur consult’.

Afbeelding7.png

8. Registreer de rest van het contact zoals afgesproken bij jouw organisatie. Klik op ‘Afsluiten’.

Afbeelding8.png

9. Je komt nu terug op de werklijst in VIPLive SpoedEPD.

10. Tot slot rond u het consult af met de patiënt en sluit u vervolgens het Spreekuur consult. Ga hiervoor naar VIPLive en klik op rechtsonder op ‘E-consult afsluiten’. Het E-consult is vervolgens zichtbaar in het archief. Patiënten kunnen vervolgens geen vervolgvraag meer stellen en zien dat het consult is gesloten.

Afbeelding9.png

Makkelijk kopiëren van de S, E en P regels

De S, E, en P regels hoef je niet zelf in te voeren, maar kun je kopiëren vanuit VIPLive. Hieronder wordt getoond hoe je dat kunt doen.

Het kopiëren van de S-regel

Klik in het rechterblok op ‘Vragenlijst inzien’.

Afbeelding10.png

Vervolgens kun je met de muis de tekst bij ‘Samenvatting’ selecteren. Klik dan op de rechtermuisknop en klik op ‘kopiëren’. Ga daarna naar VIPLive SpoedEPD en plak de tekst in in de S-regel bij VIPLive SpoedEPD.

Let op: In VIPLive SpoedEPD kun je niet met de rechtermuis knop tekst plakken. Gebruik hiervoor de knoppen ‘control + v’.

Afbeelding11.png

Hieronder zie je het contactscherm in VIPLive SpoedEPD waar je de S-regel in kan plakken.

 

Afbeelding12.png

Het kopiëren van de E en P regel

Diagnosetemplates hebben een E en P regel die je ook makkelijk kunt kopiëren naar VIPLive SpoedEPD. Klik hiervoor op het 'kopieer-icoontje' naast 'Episode' en/of 'Plan'. Je ziet dan rechts een groene melding verschijnen dat de E-regel en/of P-regel is gekopieerd.

Afbeelding13.png

Vervolgens kun je deze in VIPLive SpoedEPD bij de desbetreffende regel plakken.

Let op: Gebruik ook hier de knoppen ‘control + v’ voor het plakken van de tekst in VIPLive SpoedEPD.