VIPLive Support

Therapieland

VIPLive
VIPLive
  • Bijgewerkt

Om gemakkelijk in te loggen en patiënten aan te maken is een SSO (Single Sign On) gerealiseerd tussen VIPLive en Therapieland portal.

Let op! Deze koppeling kan alleen per zorggroep aangezet worden. Er zitten kosten verbonden aan het realiseren en onderhoud van deze koppeling.

  1. Log in middels SSO vanuit het HIS naar VIPLive waardoor het patiëntoverzicht van de patiënt opent
  2. Klik op externe koppelingen in het linker menu
  3. Klik op de tegel Therapieland portal u wordt nu doorgelinkt naar Therapieland portal.

Schermafbeelding_20230223_103658.png

 

1e keer inloggen voor patiënt

Is de patiënt nog niet gekoppeld tussen VIPLive en Therapieland wordt er met de volgende gegevens gezocht in het Therapieland portal:

- Emailadres

- Naam

- Geboortedatum

 

U selecteert de bekende patiënt of kiest voor de optie nieuwe patiënt aanmaken. De volgende gegevens worden automatisch voor u ingevuld:

- Naam (initialen, voornaam, roepnaam, volledige achternaam)

- Geboortedatum

- Emailadres

 

Inloggen na leggen koppeling

Na het eenmalig koppelen opent gelijk het patiëntoverzicht in Therapieland-portal na klikken op de SSO knop.

 

Melding emailadres verifiëren

Deze SSO koppeling wordt per gebruiker gemaakt, dit gaat op basis van emailadres. Hiervoor moet het emailadres in VIPLive en Therapieland-portal gelijk zijn. Hiervoor is het wel belangrijk dat u emailadres geverifieerd is. Is dit nog niet gebeurd moet u dit eenmalig doen voordat u de koppeling kan gebruiken. Zie de handleiding: Het verificatie e-mailadres proces.

 

Melding gebruiker onbekend

Klikt u op de SSO koppeling en krijgt u een melding in Therapieland portal gebruiker onbekend dan betekent dit dat u nog niet bekend bent in Therapieland portal. Neem contact op met het getoonde nummer om uw account in Therapieland-portal aan te laten maken. Indien dit gebeurt is kan u opnieuw op de SSO-knop klikken en moet de koppeling tot stand komen.