Inleiding
In deze handleiding zullen we het boeken van een zorgactiviteit bespreken. Daarnaast komen diverse functionaliteiten aanbod die soms wel of niet door de zorggroep worden afgenomen. Met betrekking tot het consulteren en het voeren van gesprekken via de webapp en app verwijzen we naar de respectievelijke handleidingen hiervoor.
Inloggen (SSO)
Een grote verandering is dat u eerder inlogde op de zorggroep en dit nu gebeurd per huisartsenpraktijk. Hierdoor kan de directe inlog van het HIS (SSO: single sign on) ingesteld worden en hoeft u bij het opvoeren van de zorgactiviteit niet meer een selectie te maken voor huisartsenpraktijk (dit doet u immers eerder in het proces). Heeft u nog geen directe inlog dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk om een afspraak te maken om dit in te stellen (088-5281060).
1. Zie de bijlage waar u de knop kunt vinden in uw HIS.
2. Na het inloggen krijgt u een contractselectiescherm waarin al u gekoppelde huisartsenpraktijken staan.
3. Selecteer de huisartsenpraktijk waar de patiënt staat ingeschreven om de zorgactiviteit te boeken.
Let op! Groepstrainingen moet nog geboekt worden onder de zorggroep inlog. We werken eraan dit ook onder de huisartsenpraktijk te kunnen laten vallen.
4. Na het selecteren van de gewenste huisartsenpraktijk komt u in het patiënten zoek scherm terecht. U kunt hier net als eerder zoeken op de patiënten in de huisartsenpraktijk.
5. Filtert u op zorgprogramma GGZ dan krijgt u alle actieve GGZ patiënten in de praktijk te zien waar u declaraties voor geboekt heeft in het afgelopen half jaar.
Patiënt zoeken
1. Klik in het hoofdmenu op samenwerken en klik dan op patiëntoverzicht
2. U komt nu in het zoekscherm waar u een patiënt kunt zoeken op BSN, geboortedatum of deel van de naam. Een patiënt wordt inactief indien er voor 2 kwartalen geen zorgactiviteit is geboekt. Zo houdt u een overzicht van alle actieve patiënten.
3. Na het klikken op zoeken krijgt u de resultaten van de patiënten die voldoen aan de zoekcriteria. Klik op de regel van de patiënt om naar de patiëntenkaart van deze patiënt te gaan.
Let op! U zoekt in een huisartsenpraktijk. Bij welke praktijk u ingelogd bent ziet u rechtsboven naast het ronde bolletje. Wil u in een andere praktijk zoeken klik dan op 'contract wisselen' rechts bovenin het scherm en kies een andere huisartsenpraktijk.
Let op! bent u ingelogd via de website dan kunt u alleen de patiënten vinden die aangeleverd zijn in het afgelopen kwartaal. Nieuw ingeschreven patiënten moeten aangemaakt worden via de SSO.
De patiëntenkaart
De patiëntenkaart bestaat uit een actiepagina en een tijdlijn. Op de actiepagina kunt u acties uitvoeren op de tijdlijn kunt u zien welke acties zijn uitgevoerd door de tijd. Welke acties uitgevoerd kunnen worden hangt af van de zorggroep/regio waarin u praktijk zich bevindt.
Opvoeren van een zorgactiviteit/verrichting
1. Hetgeen u het meest zal doen is het opvoeren van een zorgactiviteit. Klik op de actie voeg zorgactiviteit toe
2. Selecteer de datum waarop de zorgactiviteit geboekt moet worden
3. Selecteer voor welk zorgprogramma u de zorgactiviteit wil boeken (is er maar 1 optie dan ziet u deze optie niet)
4. Selecteer de activiteit die u wil boeken
5. Klik nu op zorgactiviteit opslaan om de boeking definitief te maken
6. Er ontstaat nu een nieuw tijdlijn item met de naam van de geboekte zorgactiviteit
7. U kunt de zorgactiviteit nog bewerken of verwijderen tot dat hij gefactureerd is aan de zorgverzekeraar. Indien hij gefactureerd is zijn de knoppen bewerken en verwijderen niet meer te zien.
Rapportage over geleverde werk
1. Wil u weten hoeveel en welke verrichtingen u geboekt heeft? Klik op declareren -> bundeloverzicht
2. U ziet hier hoeveel zorgactiviteiten zijn aangeleverd
3. Hoeveel van de aangeleverde administratief zijn (bijv. no show)
4. DBC of niet DBC gekoppeld kunt u negeren
5. Afgekeurde zorgactiviteiten worden niet vergoed (in dit voorbeeld zijn dat er 17! Dit komt dat er voor patiënten 2x op 1 dag dezelfde zorgactiviteit was geboekt.
6. Klikt u op de knop inzien dan ziet u de declaraties op patiënt niveau.
Versturen van een herinnering sms naar de patiënt (OPTIE)
1. Patiënten vergeten nog wel eens de vervolgafspraak. Om het no show percentage zo laag mogelijk te houden kunt er een herinnering sms verstuurd worden 2 dagen voor de afspraak plaats vindt.
2. Klik op de actie herinnering sms
3. Selecteer de datum van de volgende sessie
4. Standaard staat de tijd om 12:00
5. Vul het mobiele nummer in waar de sms naar toe gestuurd moet worden (hij is automatisch ingevuld indien het nummer bekend is)
6. Klik op opslaan. Er verschijnt nu een tijdlijn item met een afspraak url
7. Plak de url in het agenda item in het HIS
8. Mocht de afspraak dan verzet worden kunt u hem via de url aanpassen (de doktersassistent kan dit ook doen door op de url te klikken)
9. Heeft u per ongeluk de verkeerde datum aangevinkt dan kunt de sms ook via deze link verwijderen
Hoe verwijder ik een herinnering sms?
1. Klik op de url in het tijdlijn item of bij de afspraak in het HIS
2. Klik op verwijderen in bovenstaande scherm
3. De afspraak verdwijnt van de tijdlijn de sms zal niet meer verzonden worden
Hoe verander in de datum/tijd van de afspraak?
1. Klik op de url in het tijdlijn item of bij de afspraak in het HIS
2. Verander de datum in de datumprikker of verander de tijd
3. Klik op opslaan
Bijgewerkt