Online chatgesprek voeren

Inbox/ Gearchiveerd

In uw inbox vindt u de chatgesprekken waar u bij betrokken bent. In uw archief ziet u uw gearchiveerde berichten.

Om chatgesprekken te zoeken, kunt u de zoekbalk gebruiken. Let op dat er standaard wordt gezocht binnen de 50 meest recente gesprekken. Klik op de knop "Laad meer" als u in meer gesprekken wilt zoeken. U kunt zoekopdrachten uitvoeren op basis van patiëntnaam, BSN, geboortedatum, gespreksonderwerp en de namen van gespreksdeelnemers.

Als u met de muis over een gesprek beweegt, verschijnt er een vlaggetje. Door hierop te klikken, kunt u het gesprek markeren.

Schermafbeelding 2023-09-06 om 10.57.27.png

Versturen van een bericht

1. U kunt een bericht typen in de het onderste vak in het geopende gesprek.

2. Klik op ‘Verzenden’ om dit bericht te delen met de gespreksdeelnemers.

Versturen van een bijlage

1. U kunt een bijlage versturen in een gesprek

2. Klik op het paperclipje naast de verzenden knop.

3. Er opent een pop-up scherm. U kunt op uw computer het juiste bestand selecteren. Klik op ‘Voeg bijlage toe’ om de bijlage te delen met uw gesprekspartners.

Gespreksinstellingen

Aan de rechterkant van het gesprek kunt u de gespreksinstellingen vinden. In de gespreksinstellingen kunt u het gespreksonderwerp aanpassen en kunt u extra deelnemers toevoegen aan het gesprek.

1. Open de gespreksinstellingen.

2. Klik op het blauwe plusje naast deelnemers.

3. Zoek een deelnemer en klik op toevoegen.

Acties

Patiënt bespreken
In gesprekken zonder patiëntcontext, zie ook Gesprek starten over patiënten
Wanneer u een gesprek heeft gestart die niet in patiëntcontext gestart is kunt u deze patiëntcontext op een later moment toevoegen.
1. Klik op ‘Patiënt bespreken.

2. Zoek de patiënt op en klik op 'Bespreken’.

Terugsturen naar het bronsysteem

Alleen mogelijk in gesprekken in patiëntcontext.
1. U kunt een selectie van het gesprek terugsturen naar het bronsysteem.

2. Klik op ‘Terugsturen naar het bronsysteem’.

3. Selecteer de praktijk waarnaar de data moet worden verstuurd. Er mogen meerdere praktijken worden gekozen.

4. Typ eventueel een toelichting (optioneel).

5. Ga naar de volgende stap en selecteer de berichten die u wilt versturen.

6. Lees de samenvatting en klik op "Verstuur naar het bronsysteem".

Patiëntoverzicht openen
Wanneer u klikt op patiëntoverzicht openen komt u bij het overzicht van de patiënt.

Gesprek afsluiten

Wanneer u het gesprek wilt afsluiten kunt u aan de rechterkant klikken op ‘Gesprek verlaten’.
1. Klik op gesprek verlaten.
2. U kunt nu kiezen tussen ‘Gesprek verlaten’ en ‘Gesprek verlaten en verwijderen’.

Bij ‘Gesprek verlaten’ verlaat u het gesprek en wordt het gesprek gearchiveerd.

Bij ‘Gesprek verlaten en verwijderen’ wordt het gesprek verwijderd voor u en kunt u het niet teruglezen in uw archief.
Let op! u verlaat/verwijdert het gesprek alleen voor u zelf. Andere deelnemers kunnen door gaan met het gesprek.