VIPLive Support

Extractie maken uit MIRA via CGM export

 • Automatische periodieke extractie uploaden MIRA

  1. Een extractie in Mira kan handmatig worden uitgevoerd maar het is ook mogelijk om de extractie periodiek automatisch te laten uploaden. Hieronder informeren wij u hoe u een automatische upload van de extractie kunt instellen 

  2. Voor het maken van een periodiek automatisch extractie vult u de periode in (week, maand, kwartaal) hoe vaak u de automatische extractie wil laten uitvoeren. Tevens vult u de startdatum in per wanneer u dit wit laten ingaan.

 • 3. Daarna klikt u op ‘voeg automatische taak toe’.

 • 4. De datum voor de HIS extractie wordt automatisch aangepast aan de datum waarop de extractie wordt aangemaakt.  In het voorbeeld hieronder wordt elk kwartaal een extractie aangemaakt op de derde dag van de eerste maand van het kwartaal met een extractieperiode van 5 jaar.   

Handmatige extractie uitvoeren

Voor deelnemende praktijk is de mogelijkheid ingebouwd om de Proigia extractie te kunnen uitvoeren. Indien u deelnemende praktijk bent en het gebruik van de Proigia extractie en is nog niet voor u ingesteld, dan kunt u contact opnemen met Calculus Zorggroepen, telefoonnummer 088-528 1060 / e-mailadres: zg@calculus.nl.

      1. Klik in het hoofdmenu op Stamgegevens (zwart omcirkeld)

      2. Klik in het submenu op Praktijken (groen omcirkeld)

      3. Klik vervolgens op Proigia extractie links in het menu (rood omcirkeld)

         4. Er opent zich een nieuw scherm, zie onderstaande afbeelding

         5. Vul de velden 'Vanaf datum' en 'T/m datum' in. Doe dit als volgt:

 • T/m datum: vul hier de datum van vandaag in (bijv. 10-1-2016)
 • Vanaf datum: vul hier de datum van vandaag minus 5 jaar in (in dit voorbeeld wordt dat dan 10-1-2011)

         6. Klik vervolgens op Start batch (zwart omcirkeld)

 • 7. De aangemaakte extractie wordt versleuteld en automatisch verstuurd naar Proigia zodra u op de knop Start batch heeft geklikt. U bent nu klaar met het maken van de extractie. Zodra deze is verwerkt in VIPLive, kunt u rapportages aanvragen.

 •  

  Goed om te weten

    • Naast de automatische extractie blijft het altijd mogelijk om nog een handmatige extractie uit te voeren!   
    • Er kunnen geen twee automatische batchen ingesteld worden. Indien nodig, verwijderd de oude taak. Klik hiervoor de taak aan in de tabel en klik vervolgens op 'verwijder taak'. 

  Wanneer u hulp wenst bij het aanzetten van een automatische extractie, neemt u dan contact op met Calculus Zorggroepen, telefoonnummer 088-528 1060

Bijgewerkt