VIPLive Support

Invullen van metingen in Spreekuur.nl

Inleiding

Uw huisarts of de praktijkondersteuner heeft u aangemeld voor het bijhouden van uw bloedglucose, bloeddruk, gewicht en/of polsfrequentie in Spreekuur.nl. Spreekuur.nl is een PGO (Persoonlijke Gezondheids Omgeving) waar u uw medische gegevens kan beheren. U kunt meetwaardes voor u zelf bijhouden. Uw huisarts/praktijkondersteuner heeft bij u de mogelijkheid geactiveerd om deze ook te delen met hem/haar. Via de website of app van Spreekuur.nl kunt u de gegevens terugsturen naar uw huisarts zodra er een actie verschijnt. Een actie verschijnt op uw homepagina van Spreekuur.nl onder het kopje ‘Acties’.  U ontvangt hiervan ook een notificatie. Geeft u de metingen door, dan kan de huisarts/praktijkondersteuner de gegevens bekijken om te zien hoe het gaat. Hij/zij kan zo bepalen of er iets aangepast moet worden. Hoe vaak u een notificatie ontvangt en op welk moment uw huisarts/praktijkondersteuner naar de metingen kijkt is afhankelijk van de gemaakte afspraken met uw zorgverlener.

Let op! De informatie die u onder de geavanceerde opties bij de metingen invult, zijn enkel voor u zichtbaar. Deze informatie wordt NIET meegestuurd naar de huisarts. 

Let op! De huisartsenpraktijk kijkt op gezette momenten naar de metingen, maar niet direct na het delen van de meting. 

 

Meetwaarden doorgeven

1. Om meetwaarden door te geven moet u Spreekuur.nl account gekoppeld zijn aan VIPLive. Indien dit is gebeurd kan u een taak ontvangen om de meting te delen.

 

2. Druk op de knop ‘Bekijk melding’. U wordt doorverwezen naar Spreekuur.nl. 

blobid0.png

 

 

3. Klik onder ‘Acties’ op de meting die u kan doorgeven.

mceclip1.png

 

4. Klik op ‘Voer uit’.

 

mceclip2.png

5. Kies de meting die u wilt delen en klik op ‘Bevestigen’. Uw meting is succesvol gedeeld en u keert terug naar de homepagina van Spreekuur.nl.

Let op! U kunt pas op ‘Bevestigen’ klikken nadat u een meting heeft aangewezen. Wilt u een nieuwe meting invoeren? Klik op ‘Voeg een meting toe’. Ga verder met stap 6.

mceclip3.png

 

6. Klik op voeg meting toe.

mceclip5.png

Het ‘*’ icoontje geeft de verplichte velden aan. Alle verplichte velden moeten ingevuld zijn, wilt u de meting opslaan. De meting wordt direct gedeeld met de zorgverlener.

 

 

Meetwaarden invoeren

1. Log in op Spreekuur.nl via de app, website of notificatie.

2. Klik op ‘Eigen meting toevoegen’.

 

mceclip7.png

 

3. Kies de meting die u wil invoeren.

 

mceclip6.png

 

4. U kunt de meetwaarde invoeren.

 

mceclip5.png

Het ‘*’ icoontje geeft de verplichte velden aan. Alle verplichte velden moeten ingevuld zijn, wilt u de meting opslaan. De knop ‘Geavanceerde opties’ biedt u de mogelijkheid om aanvullende informatie over de meetwaarde in te vullen. Deze gegevens zijn alleen voor u beschikbaar en kunnen niet gedeeld worden met de huisarts.

 

6. Als u alle gegevens hebt ingevuld, klikt u op ‘Voeg meting toe’ onder in het scherm. De meting wordt opgeslagen en de notificatie ‘Meting succesvol toegevoegd’ verschijnt.

 

mceclip3.png

 

7. Na het invoeren van de meetwaarde komt u op het overzichtsscherm van de desbetreffende meting. Op het overzichtsscherm zijn alle meetwaarden te zien die door u zijn ingevuld over de meting. Onder de meetwaarde staat de datum en tijd waarop u dit heeft gedaan.

mceclip4.png

 

U kunt metingen voor u zelf bijhouden. Indien de zorgverlener u een notificatie stuurt kan u ook eerder opgeslagen metingen met hem/haar delen. Zo ontvangt uw zorgverlener de voor hem/haar noodzakelijke metingen om u van goed medisch advies te voorzien.

Bijgewerkt